Frederiksoord.nl
 - Een Poort naar Frederiksoord -

Zien & DoenVoor een korte of iets langere wandeling in rondom Frederiksoord en Wilhelminaoord. De routes zijn samengesteld op basis van suggesties van de bewoners van de twee dorpen.  Ze geven een prachtig beeld van de historische omgeving.  
Voor meer informatie zie:  Wandelen in de Kolonie

Koloniekerkje Wilhelminaoord


In Wilhelminaoord staat het monumentale Koloniekerkje waar de kolonisten op zondag ter kerke gingen.  Sinds 2015 wordt het kerkje uit 1851 gebruikt voor bruiloften, concerten, vergaderingen, vieringen, familie- en jubileumfeesten, uitvaarten en nog veel meer.
Voor meer informatie: Het koloniekerkje

Het fietstransferium


Het Fietstransferium is de locatie voor het huren van een fiets of e-bike. Daarnaast kunt u de fiets opladen, ook is er pechhulp aanwezig. Kortom: alles wat u nodig heeft voor een onbezorgde dag fietsplezier.

Voor meer informatie: Het Fietstransferium

Puur Belven


Grote vuren, lange tafels, weldadig gevuld met heerlijk en vers bereid eten en drinken, live muziek, natuur en heel veel ruimte. Deze ingrediënten vindt u in en rondom de sfeervol ingerichte Zweedse tipitent van Puur Beleven. Middenin de natuur en in het hart van de Koloniën van Weldadigheid, staat deze prachtige Zweedse Tipi waar het team van Puur Beleven het mogelijk maakt een fijne sfeer te scheppen. Een pure belevenis zoals u dat wilt. Puur Beleven, waar puur en natuur de boventoon voeren. 
Voor meer informatie: Puur-beleven

Museum De Proefkolonie


Het is 1818 en Nederland ‘staat in brand’. Napoleon heeft ons land als ‘Koninkrijk der Armen’ achtergelaten.  Generaal Johannes van den Bosch komt als redder in nood met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën. Als eerste wordt de Proefkolonie Frederiksoord opgericht: 52 boerderijtjes om de arme stedelingen te ontvangen. Hier kunnen ze op werk en onderdak rekenen. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten. 
Voor meer informatie:  Museum De Proefkolonie

Van Swietentuin - tuin zonder drempels


De van Swietentuin is een ideeëntuin waar zichtbaar gemaakt wordt hoe een mens ondanks hoge leeftijd of beperking toch nog actief kan zijn in de tuin.

In een aantal voorbeeldtuinen zijn de de mogelijkheden voor diverse doelgroepen zichtbaar gemaakt, waarbij het accent ligt op stoklopers en rolstoelgebruikers.

Voor meer informatie: Van Swietentuin

Ike Air


Wanneer u op zoek bent naar een onvergetelijke ballonvaart, bent u bij IkeAir.nl aan het juiste adres. De nieuwe indrukken, de rust en het hoog verheven zijn boven het landschap in een ballon maken de ballonvaart bijna poëtisch.

Voor meer informatie: Ike Air ballonvaarten


Fiets door de natuur of wandel in de voetsporen van de paupers. Beleef en ervaar de Koloniën van Weldadigheid. Een uniek stuk Nederlandse geschiedenis met een rijke historie gelegen in Drenthe, Friesland en Overijssel. Omringd door drie schitterende Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld. Een prachtige uitvalbasis voor uw fiets- of wandeltocht. Weldadig Oord heeft een aantal prachtige fiets- en wandelroutes voor u samengesteld. Deze zijn  gratis. 
Voor meer informatie:  Routes van Weldadig Oord