Frederiksoord.nl
 - Een Poort naar Frederiksoord -

VerenigingenOp 15 november 1889 werd Erica opgericht. In 1867 kwam tussen het reciteergezelschap ‘de Vriendschap’ en de rederijkerskamer ‘Concordia’ een fusie tot stand en werd de rederijkerskamer ‘Generaal van den Bosch’ opgericht. Het verzoek om kwijtschelding van een schuld van f 45,- aan de Maatschappij werd door commissarissen afgewezen en in 1873 werd de rederijkerskamer opgeheven. Pas in 1889 werd weer een toneelvereniging opgericht met de naam Erica. Voor meer informatie: 
Toneelvereniging Erica


De  oudste voetbalclub van Drenthe met zondagvoetbal. Old Forward werd in 1898 opgericht en heeft circa 200 leden. Onze teams spelen hun thuiswedstrijden op Sportcomplex de Kievitsvelden te Wilhelminaoord.
Het eerste elftal komt uit in de 5e klasse A. Voor meer informatie:
Voetbalvereniging Old Forward


De fietsclub voor race & moutainbiken in Vledder/Frederiksoord/Noordwolde en omstreken.
FietsZe is een in 2018 opgerichte race & mtb club voor zowel de wegrenner als de mountainbiker. Deze doelgroepen worden daarbij gezocht in de regio, globaal omvattend de plaatsen Vledder, Frederiksoord, Wilhelminaoord, Noordwolde, Oosterstreek, Boijl, Zorgvlied en Doldersum. Voor meer informatie:
Race & mtb club FietsZe


Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Generaal van den Bosch is opgericht in augustus 1968. De rijvereniging is vernoemd naar Generaal Johannes van den Bosch die begin 1800 de kolonie Frederiksoord stichtte.
Het Sterrebos is de thuisbasis van :  
Ponyclub & Landelijke Rijvereniging Generaal van den Bosch

  

Zoek je een sportschool of fitnessclub waar jij je thuis voelt, je goede persoonlijke coaching krijgt en zo je doelen haalt?  Dan is Sportplan Nederland de beste keuze!
Sport Plan Nederland


Op zoek naar een biljartvereniging, klaverjasgroep, volksdansgroep of een koor?
Het dorpshuis is een thuis voor een aantal verenigingen. Voor meer informatie:
Ons Dorpshuis